An Unbiased View of Tüp Bebek Tedavisinde Sigara ve Alkol Kullanımının Etkisi Nedir?

Yumurtalıklardan herhangi bir hormon üretimi olmadığı için gebelik oluştuğu durumda bu ilaçlara gebeliğin ten ila 12'nci gebelik haftasına kadar devam edilmesi gerekir.

Tüp bebek tedavisi 1975 yılından beri uygulanmakta ve tedavi sürecinde kullanılan ilaçların hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Bu durum birçok araştırma ve takipler sonucunda ortaya konmuştur.

Bu ilaçlar, daha sonra verilemeyecek seviyede bir kilo alımına sebep olmamaktadır. Bir de bu dönemin hastaya yüklediği psikolojik durum nedeni ile depresyon benzeri davranışlar ve sonucunda yeme içme alışkanlıklarında değişiklikler ve kilo değişimleri görülebilir.

İmplant sonrası ağrı ve şişliğin kontrol altına alınması için buz uygulaması yapılması ve doktorun verdiği ilaçların düzenli olarak kullanılması da önemlidir. Uzun vadeli bakım, implantın sağlıklı bir şekilde entegre olmasını ve uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korumasını sağlar.

Ortodontik aygıtlarınızın kullanımını ihmal etmeyin: Tel ve braketlerinizin yanında, doktorunuz herhangi bir ek aside kullanmanızı isterse bunu da özenle kullanmalısınız.

Vajinaya spekulum takıldıktan sonra steril serum fizyolojik ile rahim ağzı temizlenir. Embriyolog transfer edilecek embryoları katater içinde laboratuvardan getirir. Karından yapılan ultrason eşliğinde hekim embriyoları rahim içine bırakır.

Embriyo transferinin yapılacağı gün ince bir kateter gardenımı ile kadının rahmine embriyo transfer edilir. Rahim zarını güçlendirmek ve desteklemek ve implantasyon olasılığını artırmak için, günlük progesteron veya HCG uygulaması önerilir. Çoğu kadın, hormon enjeksiyonlarında least ağrı ve rahatsızlık hissedebilir. Transferden sonra yarım saatlik dinlenme yeterlidir. Zira yarım saatten daha uzun yatak istirahatinin gebelik şansını artworkırıcı bir etkisi olmadığı saptanmıştır.

Erkekten taze ya da dondurulmuş sperm örneği alınır. Bunlar laboratuvar ortamında hazırlanır ve en kaliteli spermler seçilir.

Sperm tarafından check here döllenen yumurta hücresi embriyo adını alır ve bu aşamada tüp bebek tedavisinin en önemli advertımlarından biri olan “embriyo transferi” işlemi gerçekleştirilir.

Tiroid ve prolaktin hormon testleri bakılmamış ise mutlaka bu hormon testleri yapılmalıdır. Bu hormonlardaki problemler hem tüp bebek başarısızlıklarına hem de düşüklere neden olabilmektedir.

Hasta/Danışanın Onayını Alma: İlk görüşme esnasında hastanın ya da danışanın onayını almak, tedavi ve anamnez süreci hakkında başvuran kişi bilgilendirilmelidir.

Bütün bu aşamalardan sonra tedavi amaçlı yapılan operasyonlar tamamlanmış olsa da süreç hamilelik aşamasından bebeğin doğum aşamasına kadar devam eder. Bebeğin sağlıklı bir şekilde doğması tüp bebek tedavisinin başarılı olduğunu gösterir.

Ruh sağlığı uzmanı danışanı önyargısız, aktif dinleme ile dinlemeli, jest ve mimikleri ile bunu yansıtması gerekir. Böylelikle hasta ya da danışan anlaşıldığını hissederek daha fazla bilgi aktarabilir. Süreçte info hasta ya da danışanın tüm bilgileri eksiksiz alınabilirse, teşhis koyma ve tedavi süreci planlaması daha hızlı ve etkili olur.

Bu işlemlerin yapılma amacı sağlam embriyoyu bularak düşük yapma ihtimalini azaltmak ve click here tüp bebek başarı şansını artworkırmaktır. Bu işlemler özel laboratuvar ekipmanı ve deneyimli personel gerektirmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *